

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Food CIA - Alle afleveringen
Jimmy verwondert zich over de instructies voor gelatinepoeder, waarin je wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. In Zuid-Afrika ontdekt hij waarom deze exotische vrucht zich slecht tot drilpudding laat verwerken. Kate gaat op het zonnige Hawaï naar de enige tonijnveiling van de Verenigde Staten en komt te weten waarom sommige vissen een gevaarlijke hoeveelheid kwik bevatten en andere niet. Matt zoekt uit waarom ijsklontjes uit je eigen vriesvak altijd troebel zijn, en nooit zo kristalhelder als die uit de winkel. Ze blijken allebei gewoon van kraanwater te worden gemaakt, dus welke truc wordt ermee uitgehaald?
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt en vliegt naar China, dat jaarlijks miljoenen parels produceert. Daar leert hij hoe de Chinezen de kans vergroten om een parel te vinden, en helpt hij parels te oogsten van een dier dat beslist geen oester is. Kate ziet vaak een veelkleurige glans op de ham in haar koelkast, meestal ver voordat de houdbaarheidsdatum is overschreden. Ze vraagt zich af waar die regenboog vandaan komt. En Jimmy praat met oud-parlementariër Edwina Currie over de grote salmonellacrisis, waardoor de verkoop van Britse eieren dertig jaar geleden met 60% kelderde.
Jimmy vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die vraag wat extra spierkracht los. En Matt jaagt tijdens een borrel iedereen op de kast met zijn gewoonte om te dubbeldippen: een tortillachip voor de tweede keer in de saus dippen nadat je er al een hap van hebt genomen. Hij laat in het laboratorium onderzoeken welke bacteriën hij zo in de saus achterlaat, en of hij die smerige gewoonte dus moet afleren.
Jimmy en Matt wagen zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers en stuit op een curieus geval van kwekersrecht: dat geeft bedrijven soms het alleenrecht op een bepaalde fruit- of groentesoort. Kate buigt zich over de recyclingcrisis in Groot-Brittannië. Ze hoort dat één veelvoorkomende verpakking volstrekt ongeschikt is voor recycling. En Matt wil meer weten over een nieuwe yoghurt die rijk aan vezels moet zijn, terwijl er geen stukjes in zitten. In Duitsland ontdekt hij het geheim: wilde cichorei.
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in België af of de ingrediënten van rustgevende thee werkelijk bijdragen aan een betere nachtrust. En Matt Tebbutt onderzoekt in Nederland of het verhaal kan kloppen dat Edammer kazen ooit als kanonskogels zijn gebruikt.
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte worteltjes worden geproduceerd. Kate Quilton vraagt op het Franse hoofdkantoor van een van de grootste ijsfabrikanten ter wereld waarom sommige soorten vanille-ijs duurder zijn dan andere. En dr. Helen Lawal ziet in Tanzania wat vanilleboeren allemaal over moeten hebben voor een goede oogst.
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt Tebbutt hoopt in Polen te horen waarom er op blauwe bessen altijd zo'n wit waslaagje zit.
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in Polen hoe appelconcentraat wordt gemaakt
Kate Quilton laat Matt Tebbutt Engelse crumpets bakken en ontdekt hoe daar van die karakteristieke gaatjes in komen. Jimmy Doherty onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is en komt oog in oog te staan met een machine die voedsel niet conserveert door verhitting maar door hoge druk. Matt trekt de Alpen in om uit te zoeken waarom mascarpone zoveel duurder is dan andere roomkaas.
Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Kate vraagt zich af waarom de prijs van olijfolie zo gestegen is en hoort dat de olijfbomen in zuid-Italië door een ziekte worden bedreigd. Matt komt te weten waarom er in vliegtuigen zo vaak bloody mary's worden besteld. En hij merkt dat een vliegtuigmaaltijd heel anders smaakt als je vaste grond onder de voeten hebt.
Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van een gebrek aan vitamine D. Hij heeft afgesproken met een heel moedige jongen die lijdt aan de Engelse ziekte en hij zoekt uit waar de vitamine D vandaan komt die aan veel supermarktproducten wordt toegevoegd. Kate wil weten hoe het kan dat een van de duurste vleessoorten, Wagyuvlees, voor een prikkie verkocht wordt in de supermarkt. Ondertussen gaat Matt naar Zwitserland om te vragen waarom er gaten in Zwitserse kaas zitten. Bij de klantenservice van supermarkten zeggen ze dat die worden gemaakt met een perforator, maar klopt dat?
